Prismottakerne for 2022

Håvard Breistein, 14 år fra Os og Ib Lauritz Jenssen Smørås, 13 år fra Oslo er kåret som prismottakerne for 2022. Håvard på valthorn og Ib Lauritz som komponerer, føyer seg inn i rekken av unge talentfulle og kreative prismottakerne som senere har gjort seg bemerket i norsk kultur- og musikkliv. De vil begge motta priser på 20 000 kroner lørdag 3. september på Minnefondets festkonsert på Barratt-Due musikkinstitutt.

Håvard utmerker seg allerede som en fortolker med utpreget form og stilsans og med sjeldent teknisk og musikalsk overskudd på et krevende instrument. Hans spill preges av velformede fraser, men også av spontanitet, klangrikdom og lekenhet, hvor både det lyriske og kraftfulle blir ivaretatt. Han er en fremragende representant for det rike messing- og korpsmiljøet i Bergens-området. Han er også deltager ved Barratt-Dues talentprogram og har vunnet talent og inspirasjonspriser ved Ungdommens Musikkmesterskap. Han står nå foran solistoppdrag og deltakelse ved internasjonale kurs.

Ib Lauritz spiller fiolin, og hans store lidenskap er å komponere. Han har allerede mye komposisjonskunnskap og liker å fortelle historier med opplevelse og drama. Han er elev ved musikkprogrammet på Majorstuen skole i Oslo. Hans «Bilder fra norrøn mytologi» ble fremført av Barratt Dues Kammerensemble i Universitetets Aula i fjor, med Ib selv som spillende leder. Han har også skrevet så ulike verker som det dynamiske «Aliquam» for kammerorkester og en stilstudie/solokadens til Mozarts fiolinkonsert i G-dur.
Ib Lauritz dyrker et aktivt forhold til naturen og har brukt fjell-landskaper som inspirasjon for orkesterstykket «Vinterdalen». Han er samtidig kostymemaker og kreerer egne kostymer og figurer etter bøker, spill og egen fantasi.