Prismottakere 2023

GRATULERER TIL ÅRETS TO TALENTFULLE ,13 ÅR GAMLE PRISVINNERE PÅ CELLO OG KLARINETT!Søndag 3. september mottok Maxim Osadchuk, fra Tromsø og Jazmin Surcsik fra Færder Ånuns Minnepris for 2023. De er begge født og oppvokst i musikerfamilier i Norge.

Maxim har nådd et forbløffende nivå, uttrykksmessig og teknisk, og spiller malerisk og ekspressivt med nerve og nærvær i tonen. Han beskrives som en eksepsjonell utøver, leken, formidlende og hardt arbeidende. Han begynte tidlig på Kulturskolen og «gikk gradene» med sang, samspill, dans og ballett. Maxim deltar i programmet for Unge Talenter i Nord. I år vant han 1ste pris i Ungdommens musikkmesterskap. Maxim liker også å komponere. Siste år har han vært solist med ulike symfoniorkestre og spilt med profesjonelle utøvere. Det har resultert i invitasjon til master klasser i Wien, og midlene fra Ånuns minnepris kan da komme godt med.

Jazmin har spilt klarinett siden hun var fire år, gått på Færder Kulturskole, spilt i korps og vært solist med Kongelig Marines Musikkorps! Hun fremstår som en «fullbefaren» utøver med et modent og nyansert spill, og med nydelig klang og tone. Jazmin er belønnet med Inspirasjonspris ved Ungdommens musikkmesterskap og kåret til «Årets talent» i 2022. Hun har også vunnet flere internasjonale konkurranser og har regelmessig timer med ledende nordiske klarinettister. Nylig har hun kommet inn på et særskilt program på Sibeliusakademiet i Helsinki. Jazmin er nysgjerrig på andre kulturer. Hun ønsker seg ny klarinett for å kunne utvikle seg enda mer. De fikk begge 20 000 kroner.