Prisutdeling 3. september, 2020

Harry Dai Liang, Johannes Liodden og Mikkel Rønne Schyberg er kåret til årets prismottakere. Harry og Johannes får prisen for videre instrumentalt arbeid på fiolin og Mikkel for komponering. De fikk hver likeverdige priser på 20 000 kroner.

På grunn av Covid 19 ble det kun en enkel seremoni hjemme hos Ånuns foreldre med Harry, Johannes og Mikkel  sine foreldre.  Ånuns bursdag ble en feiring med vakker musikk og prisutdeling.  Selv om vi var en liten forsamling ble det et gledelig og varmt møte for alle. Så må vi bare  vente på en fremtidig anledning for en festkonsert.

Juryens lovord om de tre var i høyeste grad anerkjennende. Felles for Harry, Johannes og Mikkel er at de på hver sine måter har utviklet helt personlige musikalske uttrykk og legger for dagen skapende kvaliteter og potensial som minnefondet har som formål å inspirere barn og unge til.  De er derfor ypperlige tilskudd til «Ånun familien»  og ambassadører for hva Minnefondet står for!

En hyggelig hilsen ble meddelt fra Ragnhild og Eldbjørg Hemsing som for 20 år siden fikk sine priser, og i dag er rollemodeller for så mange:  «Prisen betydde så utrolig mye for oss og det var inspirerende å få denne gjeve prisen. Det å få mulighet til å utvikle oss og vokse musikalsk og som personer, har vært viktig for oss, og vi er veldig takknemlige over å være en del av «Ånun familien». Vi gratulerer Johannes, Harry og Mikkel og ser fram til å følge de videre.

Johannes bor i Hole i Viken Fylke, og reiser flere ganger i uka til Barratt Due musikkinstitutt for separat undervisning og øvelser sammen med andre. Han er bla a en del av talentprogrammet og Juniororkesteret. Prisbeløpet vil han gjerne spare til fremtidige musikkstudier, for han drømmer om en fremtid i musikkens verden!

Harry kommer opprinnelig fra Kina, er nå bosatt i Oslo og går på Musikk på Majorstuen Skole.  Han har undervisning med fremstående fiolinpedagoger i Oslo og for tiden digitalt i Paris. Harry vier seg fullt og helt til fiolinen, og er svært takknemlig for støtten som vil komme godt med når forholdene blir mer normalisert.

Mikkel er elev på Musikk på Majorstuen skole med komposisjon som spesialfag. Han begynte å komponere helt på egenhånd mens han spilte i Ekebergs skoles musikkorps og  ved Oslo kulturskole med undervisning i waldhorn og piano. Han har utforsket ulike kompositoriske teknikker og viser evne til å uttrykke seg skapende. Mikkel vil bruke prismidlene til å skaffe seg mer avansert komponeringsverktøy m.m. for faget sitt.

Det blir mye å vente seg av disse. De fortjener alle hjertelige gratulasjoner!