Prisutdeling og festkonsert 5. september 2019

Kammersalen på Barratt Due musikkinstitutt var fullsatt på festkonserten og prisutdelingen til ære for Emma M. Lam Olsen fra Asker og Bjørg Pas fra Elverum som hver mottok 20 000 kroner for videre kreativitet i musikk. Særdeles  gode lovord fulgte fra juryen representert ved Ingeborg Christophersen. Prisoverrekkelsen med diplom og boken “Ånun – En ufullendt Symfoni” ble foretatt av Ånuns mor, Ragne Birte Lund, assistert av Alma Felicia Kraggerud. Alma var prismottaker i 2018 og hun åpnet arrangementet med vakkert fiolinspill og leste Ånuns forklaring til hans musikkstykke “Dance of Joy”. Emma og Bjørg imponerte stort med sine fremføringer. De tidligere prismottakerne Daniel Ivanov på klarinett og Nikita Khnykin på klaver medvirket også til stor glede for alle tilstedeværende. Rektor og kunstnerisk leder på Barratt Due, Stephan Barratt Due,  gratulerte prismottakeren med følgene ord:

“Kjære prisvinnere! Dere går inn i rekken av strålende unge musikere som i en årrekke har mottatt denne inspirerende prisen. En pris som minnes en fantastisk ung gutt med usedvanlige talent innen flere felt, men som så tragisk forlot verden så altfor ung. Med denne årlige markeringen minnes vi ikke bare Ånun, men den iboende entusiasmen, nysgjerrigheten, pågangsmotet og kraften som lå i ham og som ligger latent i oss alle fra ung alder og som så tydelig synliggjøres er i kveld gjennom dere unge prisvinnere.

Årets prismottakere, Emma 13 år og Bjørg 15 år på prisutdelingen 5. september på Barratt Due musikkinstitutt sammen med Alma Felicia Kraggerud, prismottaker fra 2018.

Prisutdeling 2019: Alle sammen

 Fra prisutdelingen på Barratt-Due musikkinstitutt i september 2018 med prismottakerne Torje Gunvaldsen Raabu og Alma Felicia Serafin Kraggerud. Alma fremførte blant annet en egen komposisjon for to fioliner med pappa Henning Kraggerud.