Alma Felicia Seraffin Kraggerud, Torje G. Råbu og Rasmus Bålsrød hedret med priser for 2018

Alma og Torje har hver mottatt 25 000 kroner til videre kreativ utvikling i musikk. Kammersalen på Barratt Due var fullsatt på festkonserten og prisutdelingen 3. september til ære for dem. Rasmus Bålsrød fra Horten mottok støtte til videre komponeringsarbeid.

Programmet kan leses på http://Anunminnefond.no/Prisutdelingsprogram2018.pdf 

Nivået på søkerne var også denne gangen veldig høyt. Juryen valgte i år å fokusere på de ganske unge søkerne som la for dagen en egen skapende kraft, evne til å improvisere og komponere.  De unge berørte og imponerte hver på sin måte publikum med sin innlevelse i musikken, musikkglede og allerede langt utviklet teknikk. Alma fortalte med glød om stykkene hun spilte og komponistene. Hun urfremførte også sin egen komposisjon for to fioliner “Feeling pizziocato”  sammen med pappa Henning Kraggerud. Klikk her for å høre fremføringen http://Anunminnefond.no/AlmaFeelingpizzicato.mp4

Birgitta E. Oftestad, som nylig er hjemkommet fra Eurovisjonfinalen i Edinburgh, og pianisten Nikita Khnykin som begge var prismottakere for fire år siden, var også med å hylle de ferske prismottakerne i “Ånun familien” med strålende fremføringer av  Bach og Beethoven. Sistnevnte var Ånuns favoritt komponist. Vilde Frang og Catharina Chen, sendte også sine personlige gratulasjoner i anledningen og fortalte hva de synes er det særegne ved minnefondet. De to var på samme alder som Alma og Torje da de mottok Ånun prisen i 1996 og 1998.